Kingsen: alle regels en uitgebreide uitleg (+video)

door | mei 1, 2023 | Bierkennis

Kingsen, ook wel bekend als King’s Cup, Circle of Death, of Ring of Fire, is een populair drankspel dat gespeeld wordt met een kaartspel en vaak met een groep mensen. Het spel heeft verschillende regels, maar hier is een algemene uitleg van hoe je Kingsen met alle regels kunt spelen.

Wat heb je nodig om te kingsen

Dit heb je nodig om te kunnen kingsen:

 • Een kaartspel
 • Een groot glas of beker in het midden van de tafel
 • Drank, bijvoorbeeld bier, mixdrankjes of andere alcoholische dranken
 • Minimaal drie spelers

Kingsen kopen als kaartspel

Kingsen is er nu ook in een exclusief kaartspel. Op de kaart staat gelijk welke opdracht je moet uitvoeren, waardoor het kingsen kaartspel een stuk gemakkelijker en toegankelijker wordt.

Doel van het spel

Het doel van het spel is om de beker in het midden van de tafel te vullen met drank. Elke keer dat een speler een kaart omdraait, voert de groep de bijbehorende actie uit. De speler die de laatste koning trekt, moet de beker in het midden van de tafel leegdrinken.

Kingsen, de regels

 1. Plaats het grote glas of beker in het midden van de tafel en schud het kaartspel goed.
 2. Leg de kaarten met de beeldzijde naar beneden in een cirkel rondom het glas, zodat de kaarten elkaar gedeeltelijk overlappen. Dit is de “kings circle” of “ring of fire”.
 3. Spelers zitten in een kring rondom de kaarten en nemen om de beurt een kaart van de stapel.
 4. Het spel stopt wanneer alle koningen uit het spel zijn.
 5. Elke kaart heeft een specifieke betekenis en bijbehorende regel. Hier zijn enkele veelvoorkomende regels, maar je kunt ook je eigen kingsen regels bedenken:
KaartEngelse kingsen regelsNederlandse kingsen regels
Ace /AasWaterfallDe speler die de kaart trekt begint met drinken, en de persoon naast hem/haar kan pas stoppen met drinken als de eerste speler stopt. Dit gaat door totdat iedereen heeft gedronken.
King / KoningEmpty cupSchenk een beetje van je eigen drinken in de lege beker in het midden van de tafel. De speler die de vierde koning trekt moet de beker in het midden van de tafel leegdrinken. Hiermee eindigt het spel.   Alternatief: je kan ook het glas in het midden meteen vullen en een andere regel voor het trekken van een koning bedenken. De speler die de laatste koning trekt, drinkt alsnog de beker leeg.
Queen / VrouwQuestion masterDegene die de kaart trekt moet anderen vragen stellen. Wanneer de andere speler de vraag beantwoordt moet hij of zij drinken.
Jack / BoerMake a ruleBedenk een regel. Als iemand de regel breekt, moet diegene drinken. De regel stop ook wanneer er een boer getrokken wordt. Bijvoorbeeld: iedereen moet spreken met een accent.  
Ten / Tien“Never have I ever…”De speler die de kaart trekt begint met de zin “Never have I ever…”. De anderen moeten drinken als ze wel hebben gedaan wat de speler zegt. Bijvoorbeeld: “Never have I ever geslapen op de vloer”. Iedereen die wel eens op de vloer heeft geslapen, moet drinken.
Nine / NegenRhyme time  De persoon die de kaart trekt zegt een woord, en de persoon links van hem moet een woord zeggen dat rijmt. Dit gaat door tot iemand geen woord kan bedenken, en die persoon moet drinken
Eight / AchtPick a mate  Kies een maat. Kies iemand om je drinkpartner te zijn. Telkens wanneer je drinkt, moet hij of zij ook drinken
Seven / ZevenHeaven  Iedereen moet naar het plafond wijzen, en degene die als laatste wijst, moet drinken
Six / ZesSix is for chicks  Alle vrouwen in de groep moeten drinken
Five / VijfFive guys  Alle mannen in de groep moeten drinken
Four / VierFloor  Iedereen moet de vloer aanraken, en degene die als laatste de vloer aanraakt, moet drinken
Three / DrieMe  Degene die de kaart trekt moet een slok nemen
Two / TweeYou  Kies iemand om een slok te nemen

Alternatieve kingsen regels

Er zijn veel alternatieve regels voor het spel Kings, afhankelijk van de groep en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele populaire alternatieven:

 • In plaats van rijmende woorden, noemt de speler een categorie en de volgende persoon moet binnen 5 seconden iets noemen dat in die categorie past. Als iemand faalt om een antwoord te geven, moet diegene drinken.
 • De speler die de kaart trekt begint met drinken, en de persoon naast hem/haar kan pas stoppen met drinken als de eerste speler stopt. Dit gaat door totdat iedereen heeft gedronken.
 • Telkens wanneer je je duim op de tafel legt, moeten alle anderen dat ook doen. Degene die als laatste zijn duim op tafel legt, moet drinken.
 • Truth or Dare: De speler die de kaart trekt kiest “Truth” of “Dare”. Als ze “Truth” kiezen, moet de persoon een vraag beantwoorden die de anderen stellen. Als ze “Dare” kiezen, moeten de anderen een uitdaging voor de persoon verzinnen. Als de persoon weigert om de vraag te beantwoorden of de uitdaging niet voltooit, moet hij/zij drinken.
 • De richting van het spel verandert. Bijvoorbeeld, als het normaal met de klok mee gaat, moet het nu tegen de klok in gaan.
 • Bedenk een extra regel voor het spel. Bijvoorbeeld, iedereen moet zijn linkerhand gebruiken om te drinken, of iedereen moet de naam van de persoon naast hem/haar zeggen voordat hij/zij drinkt.

Er zijn nog veel meer alternatieve regels voor Kings, en het is aan de spelers om te beslissen welke regels ze willen gebruiken. Het is belangrijk om verantwoord te blijven en niet te veel te drinken.

Video met regels Kingsen en uitleg

Vind je het fijner om bovenstaande regels op beeld te zien? Bekijk dan onderstaande video:

Hoe lang duurt Kingsen?

De duur van het spel Kingsen kan variëren, afhankelijk van de grootte van de groep en hoe lang het duurt voordat de kaarten worden uitgedeeld. Over het algemeen kan een spel Kingsen echter tussen de 30 minuten en een uur duren. Het is echter gebruikelijk om meerdere rondes te spelen, dus het totale spelduur kan langer zijn. Het hangt ook af van hoe serieus de groep het spel neemt en hoe snel iedereen drinkt.

Speel bewust!

Het spelen van drankspelletjes kan leiden tot overmatig drinken, wat een negatief effect kan hebben op de gezondheid en het welzijn van een persoon. Het gebruik van alcohol is een persoonlijke keuze en het is belangrijk om te onthouden dat het drinken van te veel alcohol schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het functioneren van een persoon kan beïnvloeden.

Daarom moet elk individu verantwoordelijk handelen en bewust zijn van de risico’s van overmatig drinken en de mogelijke gevolgen daarvan. Het is ook belangrijk om te weten dat het spelen van drankspellen niet geschikt is voor minderjarigen en dat het belangrijk is om te weten wat de wettelijke drinkleeftijd in jouw regio is.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor enige schade, letsel of aansprakelijkheid die kan voortvloeien uit het spelen van een drankspel of het gebruik van alcohol. Gebruik uw gezond verstand en drink met mate.